Alla inlägg den 24 mars 2010

Av mig - 24 mars 2010 22:02

Den är nu bokad. Lägenheten i Amsterdam. Den som inte ligger speciellt långt från gamla stan och där en kyld cava väntar på oss (den riktigt bubblar av förväntan). Det gör vi också. 

 

Fördelarna är många. En nackdel dock: ingen hotellfrukost. Fast det är klart, frukost "hemma" kan bli fint det med. Scones till exempel eller pannkakor med jordgubbar, sirap och florsocker. Fast just, det var till Holland resan gick. Vad äter man i Holland?

Var tvungen att googla...

En typisk holländsk FRUKOST består ofta utav bröd, holländsk ost, kött, korv, smör, sylt, honung och kokta ägg. Till LUNCH äter man t.ex omelette, ostpaj, sallad, bröd och olika sorters kallskuret. Fyllda pannkakor är också populärt, liksom lätt saltad sill. Lokala specialiteter är t.ex erwtensoep, vilket är en tjock ärtsoppa med rökt korv, bacon och bröd. Groentensoep är en klar soppa med grönsaker och köttbullar. Hutspot består utav potatis morötter och lök. Lekkerbekjes är stekt fisk. Skaldjur är också populärt och man äter ostron, räkor, musslor, hummer och ål. FavoritDESSERTen är pannekoeken, vilket är holländska pannkakor, våfflor med vispgrädde är också populärt liksom spekkoek vilket är smör, sockerkaka och indonesiska kryddor.

Pannkakor var alltså inte helt fel...

Ovido - Quiz & Flashcards